Bästa Biennalen 2023

Under Bästa Biennalen kommer konstnären Helena Olsson att ställa ut flera av sina verk på Lunds konsthall men på en lite oväntad plats! På höstlovet anordnas även workshops under två tillfällen där barn och unga får delta och skapa tillsammans med konstnären.

WORKSHOP: Leka eller städa?

Workshop med konstnären Helena Olsson där vi bygger skulpturer med vardagsföremål såsom diskborstar, hushållssvampar och tandborstar som kommer i en massa olika former och färger! Alla dessa saker finns i våra hem, har en funktion och används dagligen. Men vad händer med föremålen när de blir en skulptur? Hur ska de nu användas? Var? Och när?

Fredag 3 november klockan 13–15

Lördag 4 november klockan 13–15

Drop in och fri entré!

Workshopen är en del av Bästa Biennalen med stöd från LoviLund.

Om konstnären

Helena Olsson bor och verkar i Yngsjö utanför Malmö. Hon är utbildad på Malmö konsthögskola och arbetar med video, performance och fotografi.

Helena tar inspiration från scener ur vardagslivet som hon återskapar som scenografier i sina konstverk. I många av hennes verk finns hemmet och familjen närvarande på olika sätt; som fysisk plats, som identitetsskapande och norm.

Vardagsarbete

I videoverket Vardagsarbete används olika rekvisita skapade av konstnären i ett försök till att städa upp den smuts som upprepade gånger återkommer och sätter videoverket i en cykel av ”meningslös” städning. I hemmet är städning ett oavlönat arbete eller ett arbete som går osynligt förbi. Helenas humoristiska underton i verken understryker ironin i skillnaden mellan vad som vedertaget tolkas som arbetstid och fritid, i vissa fall även ”egentid”.

Hjälpte informationen på denna sida dig?