Länk till startsidan

Konstkollektivet

Konstkollektivet är en podcast som fördjupar och breddar analysen av olika teman i Lunds konsthalls utställningsverksamhet. Podden finns tillgänglig för alla som är intresserade och har som mål att främja ett nyanserat samtal om samtidskonstens olika uttryck och former.

Formen för podcasten varierar och rör sig från reportage och litterära inslag till intervjuer och panelsamtal. Konstkollektivet produceras och programleds av konstnären och kuratorn Hans Carlsson. Musiken är gjord av Arvid Alfredsson Grahn.

Illustration av ett ansikte parallellt med en text där det står Konstringar.

Avsnitt 3. Med Maria Lind

Intervju med Maria Lind om hennes nyligen utgivna bok Konstringar – Vad gör samtidskonsten?

Lyssna på samtalet med Maria här

Fotomontage med en man och en kvinna med texten "om tiden och vattnet" i mitten.

Avsnitt 2. Med Amelie Björck

"Stora Isbjörnen lider just nu”. Konsten att skildra en klimatkatastrof

Om vad det innebär att försöka göra konst om, och under inflytande av, en pågående klimatkatastrof. Hans Carlsson samtalar med Litteraturvetaren Amelie Björck om Andri Snær Magnasons bok Om tiden och vattnet och Jonas Gren läser ur sin diktsamling Antropocen från 2016.

Lyssna på podden med Amelie Björck

Avsnitt 1. Med Imri Sandström

Konstkollektivet besöker konstnären Imri Sandström i ateljén i Brösarp. Intervjun kretsar i stora delar kring Sandströms avhandling i Litterär gestaltning Tvärsöver otysta tider: Att skriva genom Västerbottens och New Englands historier och språk tillsammans med texter av Susan Howe.

Lyssna på podden med Imri Sandström

Avhandlingen finns på Göteborgs universitets webbplats

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Lunds konsthall - en del av Lunds kommun