Aktuellt

Konsthallen håller öppet.

Fasadvepa Värstascenario. Fyra konstnärer från Grönland
Lunds konsthall håller öppet. Vi följer gällande rekommendationer och vidtar nödvändiga säkerhetsåtgärder för allas välbefinnande. Vi släpper in ett begränsat antal åt gången, med ett maxantal på tjugo besökare.

Mer information från Lunds kommun om coronaviruset här.

Vi uppdaterar kontinuerligt vår hemsida med information om utställningar och den offentliga konsten. Missa inte konstnärspresentationerna på Lunds konsthall Play


Nytt för konsthallen

Lunds konsthall möter det nya läget med att intensifiera arbetet med digital förmedling av våra utställningar, den offentliga konsten och samlingarna. Vi utgår från hemsidan och sociala medier så som Instagram och vår Youtube-kanal. Här kan våra besökare ta del av verksamheten också hemifrån.

Lunds konsthall Play

Lunds konsthalls Youtube-kanal kom igång för drygt ett år sedan och här ligger intervjuer med konstnärer och kuratorer som medverkat i våra utställningar. Kanalen fylls på med material allt eftersom, också från tidigare utställningar. Nytt är att vi också gör filmade guidningar av våra utställningar.

Instagram

På Instagram kommer vi löpande att publicera korta visningar av utvalda verk från aktuell utställning. Det kommer också reflektioner kring offentlig konst i Lund, samt att vi botaniserar i samlingarna och ser på nyinköp mm.

Ljudguide

På Lunds konsthalls hemsida finns redan ljudguider där man kan lyssna till hur våra pedagoger berättar om olika offentliga konstverk i Lund.