Konst, kor och kärlek på Wanås Slott

Boksamtal med Marika & CG Wachtmeister 
Lunds konsthall torsdagen den 4 maj kl 18-20

De var unga, välutbildade och nyfikna. Med tre barn flyttade Marika och CG Wachtmeister till Wanås och fick ansvar för ett sovande medeltida slott och ett gods skött enligt föråldrade principer. De kom att ägna sig åt Konst och Kor.

Här berättar de personligt om hur arbetet med förändring ledde till både glädje och maktkamp inom familjen. I framgång och motgång följer vi tre generationer från ett förlegat arrendejordbruk till högteknologisk stordrift. Under 30 år byggde de upp en internationellt välkänd institution för samtida konst och ett ekologiskt uthålligt skogs- och jordbruk.

Marika Wachtmeister är juristutbildad och advokat, hon grundande konstverksamheten på Wanå 1987 och var VD för konstinstitutionen Stiftelsen Wanås utställningar tom 2010. Marika har varit styrelseledamot i Millesgården och National Musei Vänner, PS1 Contemporary Art Center, New York och MNAC i Spanien mfl. Hon är curator och skribent och hon har curerat flera utställningar med samtidskonst internationellt.

CG Wachtmeister har byggt upp en modern mjölkproduktion på det miljöcertifierade godset. Tidigt såg han potentialen för sunda och ekoodlade livsmedel.

Varmt välkommen! Fri entré.


Hjälpte informationen på denna sida dig?