Denna sida är äldre än 12 månader och är kanske inte längre aktuell.
Våra egna helgon – en graffitiworkshop! Allhelgonahelgen närmar sig och vi frågar oss, vad är egentligen ett helgon? Hur blir någon ett helgon? Vad kan ett helgon vara och har du kanske någon som du vill porträttera som ett helgon?
Skissernas Museum och Lunds konsthall erbjuder under två dagar flera graffitiworkshops på Stenkrossen i Lund.
På Stenkrossens graffitiväggar växer bilder av våra egna helgon fram. Tillsammans med konstnärerna Kim Demåne och Ossian Theselius skapar vi under fyra workshoptillfällen olika visualiseringar kring temat ”Helgon” med klassiska tekniker inom graffitimåleri.
Kim Demåne är född 1988 i Ronneby. Han är konstnär, verksam inom muralmålning, teckning, animation och skulptur.
Parallellt med kommersiella projekt har Kim utvecklat ett universum för att utforska sin egen fantasi. En ändlös resa i tecknade scenarier. Demåne har en bakgrund inom grafisk design och har utövat gatukonst i flera svenska städer och även internationellt.
Ossian Theselius är född i Stockholm 1983. Han jobbar huvudsakligen i sin hemstad Malmö men har även gjort muralmålningar runtom i världen, bland annat i USA, Marocko, Mexiko och Indien. Han började sin konstnärliga resa som ung och har experimenterat med många olika tekniker. I sitt konstnärskap arbetar han ofta kollaborativt med andra konstnärer och gör gärna workshops.
Workshopen arrangeras utomhus vid Stenkrossens graffitiväggar och är lämplig för alla. Stenkrossen ligger på Kastanjegatan 13 i Lund.
Workshopen är kostnadsfri. Begränsade platser och föranmälan krävs. Anmälan sker till ett workshoptillfälle á 3 timmar.
Målgrupp: 10-18 år.
Oömma kläder rekommenderas!
Arrangörer: Skissernas Museum och Lunds konsthall i samarbete med Stenkrossen.
Skissernas Museum 046 - 222 02 65
Magdalena Sigmond, konstpedagog, magdalena.sigmond@skissernasmuseum.lu.se,
Linnéa Mcshane, konstpedagog, linnea.mcshane@skissernasmuseum.lu.se
Paula Ludusan Gibe, kurator konstförmedling, paula.ludusangibe@lund.se.
Bästa Biennalen, som har funnits i Skåne sedan 2013, arbetar för att främja barns och ungas möte med samtida konst, bland annat genom att samordna en återkommande konstbiennal vartannat år. När Bästa Biennalen nu arrangerar den femte konstbiennalen är den större än någonsin och äger rum i hela södra Sverige under perioden 23 oktober till 7 november 2021.
Konstbiennalens innehåll produceras av olika deltagande arrangörer såsom konstinstitutioner, aktörer från det fria kulturlivet och kommuner tillsammans med konstnärer. Under konstbiennalen får barn och unga möjlighet att uppleva och skapa konst tillsammans med sina vuxna, kompisar eller på egen hand genom att deltaga i arrangemang ledda av konstnärer.
Bästa Biennalen arbetar året runt med utvecklingsarbete, fortbildning, nätverkande och samverkan på nationell och internationell nivå. Bästa Biennalen finansieras av Region Skåne, Kulturrådet och Ystads kommun med huvudkontor på Ystads konstmuseum. Till konstbiennalen 2021 har fem nya regioner tillkommit i södra Sverige – Region Blekinge, Region Halland, Region Jönköpings län, Region Kalmar län, Region Kronoberg, vilka medfinansieras av sina respektive regioner.
Hjälpte informationen på denna sida dig?
Lunds konsthall - en del av Lunds kommun