Denna sida är äldre än 12 månader och är kanske inte längre aktuell.

Artist Talk

Gülsün Karamustafa i samtal med Frida Sandström. Fredag 20 maj kl 18.30 Lunds konsthall – fri entré.

Kvinna syr röda flaggor på sin symaskin
Gülsün Karamustafa, Första maj,1977

Gülsün Karamustafa. After the Cosmopolis
Lunds konsthall 21 maj – 28 augusti 2022.

Artist Talk: Gülsün Karamustafa i samtal med Frida Sandström
Fredag 20 maj kl 18.30 Lunds konsthall – fri entré

Gülsün Karamustafa (född 1946 i Ankara, bor i Istanbul och Berlin) har sedan nittiotalets början varit en centralfigur på den turkiska konstscenen. Med sitt mångsidiga och angelägna konstnärskap har hon haft betydande inverkan på yngre generationer av konstnärer i det egna landet, inte minst tack vare sin yrkesmässiga – men också moraliska – beredskap att formulera starka politiska och konstnärliga övertygelser.

Gülsün Karamustafas verk återfinns i viktiga museisamlingar som Guggenheim i New York, Tate Modern i London, Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris, Museum Ludwig i Köln, mumok i Wien eller van Abbemuseum i Eindhoven. Stora utställningar med hennes verk har nyligen anordnats av SALT Istanbul och Hanburger Bahnhof i Berlin. Hon tilldelades det nederländska Prins Claus-priset 2014 och det schweiziska Roswitha Haftmann-priset 2021.

Frida Sandström är författare, konstkritiker och medverkande redaktör på Paletten Art Journal. Hon är doktorand i modern kultur vid Institutionen för konst och kulturstudier vid Köpenhamns universitet och gästforskare vid CRMEP, Kingston University, London. Sandström arbetar för närvarande med doktorsavhandlingen "Konstkritik som samhällskritik". Hennes kritik, artiklar och essäer publiceras i svenska och internationella tidningar, tidskrifter och publikationer.

Hjälpte informationen på denna sida dig?