Denna sida är äldre än 12 månader och är kanske inte längre aktuell.

Lek möter konst!

Seminarium och visningar på Lunds konsthall, Wanås konst och Hage/Råängen

Lunds konsthall, Wanås Konst och Lunds domkyrka/Råängen arbetar just nu med utställningar och projekt som handlar om lek, stads- och landskapsplanering och konst.

Lunds konsthall visar utställningen The Playground Project (5 februari–8 maj) om 1900-talets lekskulpturer.

Se mer om utställningen The Playground Project

Wanås Konst visar en utställning (5 mars – 1 maj) som bygger på Beatrice Alemagna och Sara Stridsbergs bok Vi går till parken, och Lunds domkyrka/Råängen planerar en gestaltad lekmiljö med en inbjuden konstnär i deras projekt Hage, en offentlig trädgård byggd för den nya stadsdelen Råängen i Lund. Med anledning av detta bjuder de tre institutionerna in till ett antal programpunkter under våren. Ett av dessa är ett seminarium på Lunds konsthall.

Program

28 april, kl. 17-20.30: Seminarium Konst & lek

Seminariet kommer handla om den lekbara konsten, leken i konsten och synen på barn och barndom. Föredrag av stadsplanerare och kuratorn till utställningen the Playground Project på Lunds konsthall, Gabriela Burkhalter, konstnär Luca Frei och Lektor i barn- och ungdomsvetenskap Sara Backman Prytz (Uppsala universitet). Under seminariet även panelsamtal som inkluderar Jake Ford, landskapsarkitekt White Arkitekter, Lena Sjöstrand, domkyrkokaplan Svenska kyrkan; Elisabeth Millqvist, konstnärlig ledare Wanås Konst, Åsa Nacking, chef Lunds konsthall. Moderator är kurator och konstnär Hans Carlsson. Klockan 16:30 kaffe och smörgås till självkostnadspris på gården. Seminariet hålls på engelska. Begränsat antal platser.

Förboka din plats på Billetto.

2 april, kl. 13-14.30: Cykelvisning

Cykelvisning av interaktiva skulpturer i Lund utifrån det bildspel, sammansatt av Linn Hübinette och Elin Aspeklev, som kan ses i pågående utställning The Playground Project. Avfärd från Lunds konsthall. Anmälan: lundskonsthall@lund.se

9 april, kl. 14-15.30: Visning i parken

Promenadvisning på Wanås Konst utifrån utställningen Vi går till parken med Beatrice Alemanga, och konstverken i skulpturparken. Visningen börjar inomhus i utställningen och fortsätter i skulpturparken med ett samtal om skulptur och lek, om konst som lockar till upptäckt och minnen av lek. Visning ingår i entréavgift, du förbokar genom att skicka e-post till oss.
E-post: info@wanaskonst.se

7 maj, kl. 14-17: Dig, splash, dig!  

Råängen visar Hage ritat av de norska arkitekterna Brendeland & Kristoffersen. På plats finns även Byggstudio, en multidisciplinär designstudio, som ska etablera en temporär lekplats på området. Byggstudios första evenemang är en inbjudan att gräva hål, leta efter skatter och leka i vattenpölar. Var beredd på viss anarki. Plats: Hage finns på Brunnshögsområdet i norra Lund på Domkyrkans mark, Råängen. Enklaste sättet att komma dit är med spårvagnen som utgår från Clemenstorget vid Lund C, riktning ESS, hållplats Max IV.
E-post: info@raangen.se


Hjälpte informationen på denna sida dig?