Art & Life

22 november 2012, Lunds konsthall, kl 18.00. En talkshow av Kerstin Cmelka.

Nu söker vi studiopublik till den specialproducerade talkshowen Art & Life, i regi av den Berlinbaserade konstnären Kerstin Cmelka. Publiken utlovas en unik talkshow som ger sig i kast med de gränslösa premisserna kring konsten och livet. Under kvällen samlas tio välkända konstprofiler från Lund- och Malmöregionen för att ta plats i tv-soffan bredvid Cmelkas alterego, programledaren Camilla Backman.

Showens gäster kommer från olika generationer, arbetar på olika sätt och har sett konstscenen i regionen och världen vridas, vändas och utvecklas från olika håll. De kommer att dela med sig av sina erfarenheter kring ekvationen konst och liv och hur de ser på mötet mellan det privata och det professionella. Har synen på konst, liv och samhälle förändrats sedan 60-talet, och hur påverkar egentligen normer, ideal och tidsanda den konstnärliga arbetsprocessen? Vi får ta del av tankar och frågeställningar som sträcker sig långt utöver det professionella samtalet om konst, och som därmed inbegriper de högst personliga ställningstaganden och öden som format det arbete vi ser idag.

Under kvällen fick vi möta Jenny Grönvall, konstnär; Tiril Hasselknippe, konstnär och gallerist CEO Gallery; Elisabet Haglund, konsthistoriker och tidigare chef för Skissernas museum; Gittan Jönsson, konstnär; Clay Ketter, konstnär; Mathias Kristersson, konstnär; Tamara Malmeström de Laval, konstnär; Elin Lundgren, konstnärlig ledare för Lilith Performance Studio; Vassil Simittchiev, konstnär och tidigare professor vid Kungl. Konsthögskolan; samt Anne Wipp de Laval, konstkännare. Programledare: Camilla Backman, konstnär

Art & Life produceras av Signal – Center för samtidskonst i samarbete med Lunds konsthall, med stöd av Framtidens Lund och Konstnärsnämnden.

© Signal Productions
Kurator: Elena Tzotzi
Samarbete med Signal – Center för samtidskonst, Malmö