Kreativ med Lunds konsthall

Workshops med konstnären Helena Olsson

Gör din egen trädgård!

Gör egna ädelstenar!

Skapa med stämplar!

Gör ditt eget papper!

Pop-up workshop med konstnären Andreas Johansson

Material för att genomföra workshopen: Penna, sax, linjal, en vanlig bestickskniv (relativt ovass), skalpell och/eller brytbladskniv, underlag att arbeta på, lim. Papper och fotografier, teckningar eller bilder av valfritt motiv och storlek. Det går bra att arbeta med vanliga vita A4-papper såväl som mindre som större utskrivna bilder, teckningar och fotografier,

Om konstnären

Andreas konstverk föreställer ofta platser som inte finns i verkligheten. Genom att klippa itu och foga samman fotografier av olika verkliga platser skapas det nya. Även om platserna i konstverken är påhittade känns de verkliga för Andreas. I sitt verk From where the sun now stands (2012) har han försökt att återskapa ett känt skateställe i USA som han drömde om som liten kille.

Andreas Johansson är född och uppvuxen i Växjö men bor idag i Malmö. Förutom att arbeta som konstnär arbetar han också som lärare. Andreas är en av de fem konstnärer som deltog i utställningen Vilande mängd på konsthallen, 28 november 2020 till 21 februari 2021. I utställningen deltog konstnärer som bor och verkar i vår omedelbara närmiljö.

Hjälpte informationen på denna sida dig?